ҒАРБ МАДАНИЯТИНИ ОММАЛАШИШИГА ИЧКИ ОМИЛЛАР ТАЪСИРИ - Хайридинов, Аббосхон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақола Ғарб маданиятини оммалашишига ички омилларнинг таъсири шунингдек маънавий-маърифий инқирозларнинг олдини олишда миллий қадриятларнинг ўрни ўрганади. Мавзуни ўрганиш воситаси сифатида электрон ҳамда ёзда адабиётлар таҳлил қилиниб, интервью , аноним сўровнома методлари орқали мавзу кенг кўламда ўрганилди. Ёшлар орасида маданиятнинг ҳозирги ҳолати Ғарб қадриятларининг тез суратларда оммалашишига ижтимоий онгининг таъсири баҳоланган бўлиб миллий қадриятларни асраб-авайлаш ва мустаҳкамлаш жамиятнинг маънавий-маърифий ривожланиш соҳасидаги инқирозлардан ҳимоялашдаги ролини таҳлил қилади.