YOSHLAR MA’NAVIY KAMOLOTIGA TA’SIR ETUVCHI IJTIMOIY-MADANIY OMILLARNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - G’ulomov, Obid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Yangi Oʻzbekistonda Yoshlarda ijtimoiy-madaniy qadriyatlarni shakllantirishning maqsad va vazifalari yoritilgan Bu sohada Ozbekiston Respublikasi Prezidenti qabul qilgan qarorlar va Vazirlar Mahkamasining qarorlariga asoslanib xulosalar berilgan. Shuningdek maqolada, yoshlarda vatanga sadoqat, tadbirkorlik, irodalilik, mafkuraviy immunitet, mehr-oqibatlilik, ma’suliyatlilik, madaniyat, innovatsion fikrlash, mehnatsevarlik kabi fazilatlarni shaklantirish masalalari yoritilgan.