AYLANMA MABLAGʻLARNI SAMARALI BOSHQARISH KORXONA FAROVONLIGINING ASOSIDIR - Soliyev , Dilmurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada korxonaning asosiy iqtisodiy toifalaridan biri – aylanma mablagʻlar tushunchasi va mohiyati ochib berish maqsad qilib olingan. Aylanma mablagʻlarga berilgan turli tariflar tahlil etildi, muallif oʻz taʼrifini shakllantirdi, shu bilan birga aylanma mablagʻlardan foydalanishning samarali usullari, shuningdek ulardan foydalanish samaradorligiga taʼsir qiluvchi omillar oʻrganildi. Aylanma mablagʻlarni boshqarishning maqsad va vazifalari aniqlanadi, samarali boshqarish usullari tavsiflanadi.