O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIGA TO‘G‘RIDAN-TO‘G‘RI XORIJIY INVESTITSIYALARNI JALB QILISHNING HUQUQIY VA INSTITUTSIONAL ASOSLARI - Murtozayev, Sardorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekiston iqtisodiyotiga to‘g‘ridan-to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarni jalb qilishning huquqiy va institutsional asoslari tahlil qilingan. O‘zbekistonda xorijiy investitsiyalarni rag‘batlantirish va investitsion muhitni yaxshilashga qaratilgan qonunchilik hamda hukumat institutlari va tashkilotlarining keng qamrovli asoslari yaratilganligi asoslangan hamda huquqiy muhitning yanada takomillashtirish va hukumat institutlari va tashkilotlarining samaradorligini oshirish bo‘yicha amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.