GLOBALLASHUV SHAROITIDA - YOSHLAR MA’NAVIYATIGA TA’SIR QILUVCHI OMILLAR - G‘ulomov, Obid (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Globallashuv sharoitida voqea-hodisalarni tо‘g‘ri talqin qila olish, har bir voqelikning yoshlarning ma’naviyatiga ta’sir qilish omillarni o’rganish asosida tahlildan о‘tkazish ulkan ahamiyat kasb etadi. Buning uchun esa milliy g‘oya va mafkuramiz mustahkam bо‘lmog‘i lozim, yoshlar ongi va tafakkuriga ta’sir qiluvchi yot g‘oyalar ta’siriga berilib qolmaslikni ta’minlashi bilan birga ularga munosib javob qaytarish kо‘nikmasini ham shakllantiradi, milliy qadriyatlarimizni hurmat qilishga va uni asrab- avaylash muhim ahamiyat kasb etilishi muhim ahamiyat kasb etadi.