МОВАРОУННАҲР ВА ХУРОСОНДА СЎФИЙЛИК АНЪАНАЛАРИНИНГ БОҒЛИҚИЛИГИ ВА ЎЗАРО ТАЪСИРИ - Яздонов, Зикирилло (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада Мақолада Моваруннаҳр ва Хуросон ижтимоий-маънавий ҳаётига таъсир кўрсатган ва ўзаро алоқадорликда ривожланган тариқатлар, сўфйлик анъаналари, мумтоз тасаввуф даври сўфийлик ҳаракатлари, ғоялари, тамойиллари таҳлил этилган.