ЖАМИЯТ МАФКУРАСИ ИЖТИМОИЙ САФАРБАР ЭТИШНИНГ АСОСИЙ ОМИЛИ - Тўраев , Шавкат (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада жамият мафкураси асосида ижтимоий сафарбарликни ташкил этиш сиёсий, маънавий-мафкуравий асослари таҳлил қилинган. Шунингдек, жамиятнинг ғоялар атрофида жипислашишда миллий мафкура ҳар бир ватандошимизнинг оиласи, жамият, эл-юрт олдидаги бурч ва масъулиятини қай даражада адо этаётганини белгилайдиган маънавий мезон сифатида ёритиб берилган.