TASAVVUF TA’LIMOTINING NAZARIYOTCHISI – ABULQOSIM QUSHAYRIY - Qodirov , Davronbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada X-XI asrlarda yashagan, mashhur so‘fiy, alloma va mutafakkir Abulqosim Abdulkarim Qushayriyning hayoti, u yashagan davrda xalifalikdagi ijtimoiy-siyosiy muhit hamda madaniy hayot, shuningdek, tarixiy jarayonlar yoritiladi. Xususan, Qushayriy dunyoqarashi va ilmiy merosining shakllanishida o‘sha davrdagi ijtimoiy-siyosiy muhit, shofe’iy-ash’ariy maktabining ta’siri, allomaning tasavvuf bilan qiziqishi falsafa tarixi nuqtai nazaridan tahlil etiladi.