KONSTITUTSIYA VA QONUNNNING USTIVORLIGI – HUQUQIY DAVLATNING ASOSIY BELGISI - Qurbonov, Doniyorbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada konstitutsiya va qonun ustuvorligini ishonchli ta’minlashda keng xalq ommasining, jamoatchilikning madadiga tayanish ijobiy samara berishi, konstitutsiya va qonun ustuvorligiga erishishda jamoatchilik nazoratidan ko‘ra samarali vosita yo‘qligi, xalq qonunlarga ehtiyoj sezib, ularni puhta o‘rgansa, bu faqat uning o‘ziga foyda keltirishi, aks holda qonundan ko‘zlangan maqsadga erishib bo‘lmasligi, haqiqatan ham, xalqimiz qonun buzilishiga qarshi qattiq turmas ekan, davlat idoralari, mansabdor shaxslar qanchalik urinmasin, qonun ustuvorligini ta’minlash jarayoni juda og‘ir kechishi haqida fikr yuritiladi.