IJTIMOIY ADAPTATSIYA PSIXOLOGIK MUAMMO SIFATIDA - Ibragimova, Xurshida (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Moslashuv subyekt va obyekt o'rtasidagi o'zaro ta'sir jarayoni bo'lib, buning natijasida o'zaro ta'sir qiluvchi ikkita qismda o'zgarishlar ro'y beradi. O'zgarishlar yangi xususiyatlarning paydo bo'lishi, xususiyatlarning yangi kombinatsiyasi, tanlangan yo'qolishi yoki xususiyatlarning bir qismini to'liq yo'qotish bilan bog'liq.Buning natijasida ko'pgina mualliflar tarjima orqali moslashishni organizmning atrof-muhit sharoitlariga moslashishi sifatida tavsiflaydilar.