FUTBOLDA TAYYORGARLIK JARAYONINI BOSHQARISH VA TESTLAR YORDAMIDA JISMONIY SIFATLARNI BAHOLASH MASALALARI - Esanova, Gulchehra (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada futbolda tayyorgarlik jarayonini boshqarish va testlar yordamida jismoniy sifatlarni baholash masalalari muhokama qilingan. Zero, yuqori malakali sportchilarni tayyorlashga qaratilgan uzoq muddatli sport mashg‘ulotlari jarayonini boshqarish samaradorligi bevosita pedagogik nazorat, tayyorgarlik darajasini tegishli testlar yordamida baholash masalalari bilan bog‘liq.