ZAMONAVIY O‘ZBEKISTON JAMIYATIDA YOSHLAR IQTISODIY MADANIYATINING TRANSFORMASIYALASHUVI - Djurayev, Lukmon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada iqtisodiy madaniyat barqarorlikni ta’minlash bevosita ishlab chiqarish madaniyati va xulq-atvorga bog'liqligi yaxlit tizim sifatida samarali yoritiladi. Iqtisodiy madaniyat tizimi sifatida integirativ va funktsional aloqalari yoritiladi. Funksional aloqalaridan biri bo‘lgan xulq-atvor masalari yoritilib bu masalaga bir qancha mutaxasislarning qarashlari, ta’riflari bayon etilgan.