ALISHER NAVOIY VA HAYDAR XORAZMIY: MUSHTARAKLIK VA O‘ZIGA XOSLIK - Matkarimova, Salomat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Alisher Navoiy ijodiga Haydar Xorazmiy asarlarining ta’siri masalasi tahlil qilingan. Navoiy va Haydar Xorazmiy dostonlarining g‘oyaviy mazmun va ifoda shaklidagi o‘xshashlik, hamohanglik ularning o‘zaro aloqadorligi, ta’sirdan guvohlik beradi. Navoiyning estetik qarashlarida ham Haydar Xorazmiy ta’siri sezilishi misollar bilan asoslangan.