INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI MAMLAKATSHUNOSLIKKA DOIR RAMZIY VOSITALARNING TARJIMADA QAYTA IFODALANISHI - Tairova, Maxfuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi mamlakatshunoslikka doir ramziy vositalarning tarjimada qayta ifodalanishi muammolari, nazariy hamda amaliy ahamiyati o‘rganiladi. Ingliz adabiyotidagi ramziy vositalarning oʻzbek adabiyotiga kirib kelishi izohlangan. Ramz (simvol) va uning badiiy vazifasi haqida xulosalar keltirilgan.