ЗАМОНАВИЙ ЖАҲОН АДАБИЁТИДА ТАОМ ДИСКУРСИ - Облоқулова, Шаҳло (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Замонавий жаҳон адабиётида таом дискурси турли жамиятларнинг маданий ва ижтимоий қадриятларини акс эттирувчи кенг тарқалган мавзудир. У таомнинг турли жиҳатларини, масалан, уни ишлаб чиқариш, тайёрлаш, истеъмол қилиш, у билан боғлиқ урф-одатлар ва эътиқодларни ўз ичига олади. Адабиётда глютоник тасвир орқали адиблар таомнинг инсон ҳаётидаги аҳамиятини, унинг ижтимоий ва маданий ўзига хосликни шакллантиришдаги ролини, озиқ-овқат, жамият ва атроф-муҳит ўртасидаги ўзаро боғлиқликни ёритади.