“MARDLIK” VA “QO‘RQOQLIK” KONSEPTLARINING AKSIOLINGVISTIK TAHLILI - Umarxonova, Dilafruz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Aksiologik xususiyatlar biror bir madaniy yoki lingvistik kontekstda ma’lum bir konseptlar bilan bog’liq qadriyatlar yoki axloqiy o‘lchovlarni anglatadi. Ushbu maqolada aksiologik konsept tushunchasiga doir nazariy qarashlar, ingliz va o‘zbek maqollarida “mardlik”/ “courage” va “qo‘rqoqlik”/“cowardice” konseptlari qo‘llanishining aksiologik xususiyatlari qisqacha ochib berilgan hamda mazkur konseptlarni ifodalovchi ingliz va o‘zbek maqollarining umumiy va farqli jihatlari tahlil qilingan.