NAZMDA YO‘L XRONOTOPINING BADIIY-ESTETIK XUSUSIYATLARI - Yunusova, Ganjina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada lirik she’rdagi voqelikni ifodalashda yo‘l xronotopining ahamiyati, lirik syujetga ta’siri hamda yo‘l timsolining badiiy-estetik poetikasi tadqiq qilinadi. Yo‘l xronotopining nazmdagi badiiy-estetik funksiyalari Abdulla Oripov she’rlari tahlili orqali o‘rganiladi. Yo‘l timsoli she’riyatda turli xil metaforik va simbolik ko‘rinishlarda namoyon bo‘lib, shoirning o‘zi anglagan va his qilgan olamni tasvirlashda badiiy makon va zamonning nazmdagi tasvirini yoritadi.