ЯНГИ ЎЗБЕКИСТОН ЖАЗОНИ ИЖРО ЭТИШ СИЁСАТИ ҲАМДА УНИНГ НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ - Саидов, Акром (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада муаллиф Янги Ўзбекистоннинг жазони ижро этиш билан сиёсатининг ҳозирги ҳолати, қонуниятлари ва тенденциялари тарихини таҳлиб этиб, ҳозирда амалда бўлган қонунчиликнинг ўзига ҳос хусусиятлари, уни ривожлантириш йўналишлари ҳамда Жиноят-ижроия кодекснинг қабул қилиниши ҳамда ривожланиши билан боғлиқ жараёнларни чуқур тадқиқ этади. Шу билан бирга жазони ижро этиш амалиётига тааллуқли бўлган ишланмаларни таҳлилий ўрганиб, ҳозирда қўлланилиши мумкин бўлган назарий ва амалий таклифларни келтиради.