ТАҚИҚЛАНГАН ЭКИНЛАРНИ ЕТИШТИРИШ БИЛАН БОҒЛИҚ ЖИНОЯТЛАРНИ ТЕРГОВ ҚИЛИШДА ИСБОТЛАНУВЧИ ҲОЛАТЛАР ВА УЛАРНИНГ АҲАМИЯТИ - Камолиддин, Маматкулов (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада тақиқланган экинларни етиштириш билан боғлиқ жиноятларни тергов қилишда исботланувчи ҳолатлар ва уларнинг аҳамияти. Тақиқланган экинларни етиштириш билан боғлиқ жиноятларнинг криминалистик тавсифи дастлабки ва суд тергови жараёнида исботланувчи ҳолатларга нисбатан ёрдамчи сифатида, содир этилган жиноят, унинг белгилари ва айрим элементлари ҳақида далилий аҳамиятга эга бўлган маълумот тарқатувчи манбалар тизимини, жиноятнинг объекти, объектив томони, субъекти ва субъектив томони ҳамда жиноятни содир этган шахсни тавсифловчи ҳолатлар ёритилган.