HUQUQBUZARLIKKA MOYIL BO‘LGAN BOLALARDA O‘Z-O‘ZINI NAZORAT QILISH KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI - Nazarova, Ra’no (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Bugungi bozor iqtisodiyoti davrida ko‘plab insonlar turli muammolar bilan band bo‘lib qolganliklari bilan birga bu davrda ota-onalar va farzandlar o‘rtasidagi hissiy aloqalar biroz sustlashganligi ham kuzatiladi. Maqolada ana shunday vaziyatda bolalarning o‘z-o‘zini boshqarish ko‘nikmasini shakllantirish va bu orqali ularning huquqbuzarligini oldini olishning nazariy asoslari yoritib berilgan.