UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTAB O‘QITUVCHISI KASB STANDARTINING MAZMUN TAHLILI - Fayzullayeva, Gulchexra (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
O‘qituvchining kasb standarti ta’lim sifatini oshirish, ularning uzluksiz ravishda kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish va pedagogik jarayon samaradorligini ta’minlashga qaratilgan. Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktab o‘qituvchisi kasb standartining nazariy-metodologik asoslari, uning asosiy komponentlari va mazmuni, shu jihatdan o‘qituvchilarning professional faoliyatiga qo‘yiladigan talablar batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada kasb standartining o‘quvchilarning ta’limiy natijalariga ta’siri va o‘rni, ayrim sohalari va o‘qituvchiga qo‘yilgan standart ko‘rsatkichlari mualliflik talqini asosida izohlangan bo‘lib, qo‘llanilishiga doir tavsiyalar bilan boyitilgan.