NUTQIY TAFAKKURNING PSIXOLINGVISTIK MUAMMOLARI - Shirinova , Yekaterina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Mazkur maqolada so‘nggi yillarda ko‘plab tadqiqotchilar diqqat markazida bo‘lgan psixolingvistika fani doirasidagi ayrim masalalar, xususan nutqiy tafakkurning psixolingvistik muammolari, til va tafakkur munosabatlari ko‘rib chiqiladi. Dunyoning yetakchi olimlari tadqiqotlari natijasi o‘laroq ichki nutq, intertil tushunchalari, bosh miyaning dual faoliyati tog’risida shakllangan ma`lumotlar beriladi. Matn psixolingvistik tahlilning muhim shakli ekanligi haqida fikr yuritiladi, psixolingvistik tadqiqot metodlari, xususan assotsiativ eksperiment haqida mulohazalar beriladi.