MAKTABDA KIMYOVIY MASALALARNI ECHISH BOʻYICHA MASHGʻULOTLARNI TASHKIL ETISH SHAKILLARI - Ajiniyazova, Sholpan; Uteniyazov, Karimbay (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada umumiy oʼrta taʼlim maktablarida kimyo fanini o’qitishda kimyodan masalalarni echish mashgʻulotlarini tashki etish shakillari: sinfda frontal taʼlim, guruhlarda ishlashda masalalarni echishga oʻrganish, oʻqituvchi rahbarligida sinfda kimyoviy masalalarni yechish boʻyicha individual mashgʻulotlar, oʻqituvchi rahbarligida sinfda kimyoviy masalalarni yechish boʻyicha individual mashgʻulotlar, dasturlashtirilgan taʼlim, oʻquvchilarning mustaqil ishi, toʻgʻridan-toʻgʻri va teskari masalalarni oʻz-oʻzidan tuzish, repetitor yordamida oʻqitishni tashkil etish usullari keltirilgan.