ЮРИДИК ШАХСНИ ҚАЙТА ТАШКИЛ ЭТИШДА СОЛИДАР ЖАВОБГАРЛИК МАСАЛАЛАРИ - Қутлымуратов , Фархад (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Бугунги кунда янгидан вужудга келган юридик шахснинг қайта ташкил этилган юридик шахснинг мажбуриятлари юзасидан кредитор олдида солидар жавобгарлиги масалалари қонунчиликда жуда мавҳум ва фрагментар кўринишда ифодаланганлиги кўзга ташланади. Қолаверса, фуқаролик ҳуқуқи назарияси ва мамалиётида ҳам ушбу масала алоҳида тадқиқот предметининг объекти сифатида ёритилмаган. Шу сабабли солидар жавобгарликнинг ушбу турига хос бўлган жиҳатлар ҳамда жавобгарликнинг мазкур шаклини ҳуқуқий тартибга солишнинг муҳим жиҳатларини тадқиқ қилиш долзарбдир.