GLOBALLASHUV JARAYONLARINING YOSHLAR MA’NAVIY HAYOTIGA TA’SIRINING ASOSIY YO‘NALISHLARI VA ULARNING XUSUSIYATLARI - Madraximov, Jahongir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonlarining yoshlar ma’naviy hayotiga ta’siri va uning asosiy yo‘nalishlari va xususiyatlari tahlil qilinadi. Globallashuvning yoshlar ma’naviyati va axloqi rivojlanishiga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Internet, ijtimoiy tarmoqlar, ommaviy axborot vositalari, madaniyatlararo aloqalar va global madaniyat orqali globallashuvning yoshlar ma’naviyatiga ijobiy va salbiy ta’sirlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, milliy ma’naviyatni saqlash va globallashuvning salbiy ta’sirlariga qarshi kurashish usullari bo‘yicha tavsiyalar berilgan.