OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA FALSAFIY FANLARNI O‘QITISHNING DOLZARB MASALALARI - Aripova, Zulfiyaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida falsafiy fanlarni o‘qitishning nazariy asoslari tadqiq etilgan bo‘lib, ushbu fanni o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan samarali foydalanish imkoniyatlarini aniqlashga e’tibor qaratilgan. Asosiy maqsad talaba yoshlarda bugungi kundagi falsafaning dolzarb muammolariga e’tiborlarini qaratish, ushbu muammolarga munosabatlarini shakllantirish, ushbu muammolarni yechish usullarini ishlab chiqishga harakat qilish, mavjud qarashlarga nisbatan mustaqil munosabati va to‘g‘ri fikrlash qobiliyatini mustahkamlashdir.