XRONOLOGIYA VA IJOD: INGLIZ VA O’ZBEK MA’RIFIY DRAMALARINI QIYOSIY O’RGANISH - Asqarova, Dilbarxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu tadqiqot ingliz va oʻzbek maʼrifati dramaturgiyasida xronologiya va ijodkorlikning kesishuvini oʻrganadi. Qiyosiy tahlil orqali u temporal elementlarning har ikki madaniyatdagi asarlarning hikoyaviy tuzilmalari va tematik tuzilmalariga qanday integratsiyalashganligini tekshiradi. Tadqiqot ma’rifat davriga kengroq madaniy va falsafiy nuqtai nazarlarni taklif qilib, vaqtni tasvirlashning turli va bir-biriga mos keladigan badiiy uslublarini ochib beradi. Ushbu maqola asarlarni tahlil qilib, davr dramaturgiyasi va uning keyingi adabiy taraqqiyotga ta’siri haqidagi tushunchamizni kengaytiradi.