СУД ҲУКМИНИ ЧИҚАРИШ ЖАРАЁНИДА СУД МАЖЛИСИ БАЁННОМАСИНИНГ ПРОЦЕССУАЛ ВА ИСБОТЛОВЧИ ФУНКЦИЯЛАРИ - Алишаев, Собир (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу илмий мақолада суд ҳукмини чиқаришда суд мажлиси баённомасининг процессуал ва исботловчи функциялари таҳлил қилинади. Мақолада баённоманинг расмийлаштириш, натижаларни мустаҳкамлаш, баҳсларни ҳал қилиш каби процессуал аҳамияти ва далилларнинг ҳаққонийлигини таъминлаш, далилларни текшириш учун манба бўлиши, суд хулосаларини чиқаришда ёрдам бериши каби исботловчи аҳамияти ўрганилади. Суд мажлиси баённомасининг тўғри ва аниқ расмийлаштирилиши жиноий адолатнинг таъминланишида асосий ўрин тутиши таъкидланади. Мақола суд мажлиси баённомасининг жиноий одил судловни адолатли ва қонуний тарзда юритишдаги ролини кўрсатиб беради.