OTALIK FAKTINI BELGILASH ISHI (BOTIR QODIROV VA JO`RAYEVLAR OILASI MISOLIDA) - Muhammadiyev, Bahromjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada men avvalo ish faktlari va otalik faktini belgilash bo`yicha o`zbekiston qonunchilik tizimi bilan tanishtiraman. Otalikni belgilash o`zi nima uchun kerakligi masalasini Botir Qodirov va Jo`rayevlar oilasi misolida tushuntirishga harakat qilaman. Bu ishda garchi Botir Qodirov merosga hech qanday da`vosi yo`qligini aytgan bo`lishiga qaramay, otalik fakti belgilanadigan bo`lsa, qonunchilikka binoan aslida qanday huquqlarga ega bo`lishi haqida so`z yuritib, undan keyin qonunchilikka taklif kiritaman, so`ngida esa xulosa yasayman. Ushbu ish O’zbekistondagi sanatkorlarga oid eng mashhur ishlardan biri bo’lib, ushbu maqolada ushbu fuqarolik ishiga oid prosessual va moddiy huquqiy masalalarni tizimli tahlil qilib, ish natijasi qanday huquqiy oqibatlarni yuzaga chiqarishini korsatib berishga harakat qilaman.