ВАСИЙЛИК ВА ҲОМИЙЛИКНИНГ ЗАРУРИЯТИ ВА МОҲИЯТИ - Урманбаева , Ферузахон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ушбу мақолада васийлик ва ҳомийлик органларининг вазифалари, васийлик ва ҳомийликка оид қонунчилик, васийлик ва ҳомийликдаги шаҳсларнинг ҳуқуқ ва манфаатлари, васийлик ва ҳомийликнинг зарурияти ва моҳиятига оид масалалар кўриб чиқилган. Шунингдек, Ҳ.Р Раҳмонқуловнинг, Н.А Ашурова , Ф.М.Отахўжаев каби олимларнинг васийлик ва ҳомийликка оид фикрлари келтириб ўтилган.