ЖАМИЯТ ВА ДАВЛАТ ИШЛАРИНИ БОШҚАРИШДА ИШТИРОК ЭТИШ ҲУҚУҚИНИНГ ҚИЁСИЙ ТАҲЛИЛИ - Йўлдошев, Азизжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада Ўзбекистонда жамият ва давлат ишларини бошқаришда иштирок этиш ҳуқуқининг мазмуни, унинг бошқа давлатларда белгиланиши ва халқаро стандартлар қиёсий тадқиқ этилди. Тадқиқот натижасида ушбу ҳуқуқнинг унсурлари ва уларни амалга оширишни тартибга солишнинг хусусиятлари очиб берилди.