YANGI O‘ZBEKISTONNING HOZIRGI RIVOJLANISH DAVRI O‘ZGARISHLARINING INSON HUQUQLARI TA’LIMINI AMALGA OSHIRISH VA RIVOJIGA TA’SIRI - Safarova, Shaxlo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida inson huquqlariga oid milliy qonunchilik hujjatlari, inson huquqlarini rivojlanish bosqichlari, inson huquqlarini rivojlantirish bo‘yicha Milliy strategiya hamda xalqaro huquq normalari ilmiy-nazariy jihatdan ko‘rib, tahlili amalga oshirilgan. Shu bilan birgalikda, inson huquqlari bo‘yicha ta’limga alohida e’tibor qaratib, ushbu masala yuzasidan muallifning ilmiy qarashlari bayon etilgan.