ЎЗБЕКИСТОН ВА ТУРКИЯ РЕСПУБЛИКАЛАРИ ЎРТАСИДАГИ ҲАМКОРЛИК ВА ҲАМКОРЛИКНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИНИ ТАДҚИҚ ЭТИШДАГИ ИЛМИЙ-НАЗАРИЙ ЁНДАШУВЛАР - Худайбердиева, Шоҳиста (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада муаллиф хамкорлик тушунчаси унинг мазмун-моҳияти ва келиб чиқиш тенденцияларини илмий-назарий асослантирган. Ҳамкорликнинг турлари батафсил ўрганилган. Ҳамкорликнинг ҳуқуқий асослари тушунчасига тизимли ўрганилган. Ўзбекистон ва Туркия Республикалари ўртасидаги ҳамкорлик ва ҳамкорликнинг ҳуқуқий асосларига олимларнинг қарашлари ўрганилиб, илмий-назарий хулосалар берилган.