XALQARO SAVDODA NIZOLARNI HAL QILISH KONSEPSIYASINING RIVOJLANISHI: TARIXIY VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Fayzulloev, Shohijaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
“Xalqaro savdoda nizolarni hal etish konsepsiyasining rivojlanishi: tarixiy va zamonaviy yondashuvlar” nomli maqola xalqaro savdo sohasidagi nizolarni hal etish usullari evolyutsiyasini har tomonlama o‘rganadi. Maqolada konsepsiyani ishlab chiqishning asosiy bosqichlari odil sudlov va arbitrajning dastlabki shakllaridan xalqaro tijorat arbitraji va vositachilik kabi zamonaviy tizimlargacha tahlil qilinadi.