O‘ZBEKISTONDA ICA QARORLARINI QO‘LLASH MEXANIZMI - Juraeva, Asal (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
O‘zbekiston protsessual qonunchiligiga ko‘ra, ICA qarorini ijro etishni istagan tomon umumiy yurisdiksiya qoidalariga muvofiq O‘zbekiston Respublikasining tegishli davlat sudiga ariza bilan (qonun bilan belgilangan shaklda) zarur hujjatlar ilova qilingan holda murojaat qilishi shart. Milliy qonunchilik normalari va O‘zbekistonning o‘zaro huquqiy yordam to‘g‘risidagi 14 ta ikki tomonlama shartnomalari tahlili arbitraj qarorlarini tan olish va ijro etish tartibi tahlil qilingan.