URBАNIZАTSIYА TUSHUNCHАSI, TURLАRI VА UNING TАHLILI - Baxtiyarov, Sirojbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada urbanizatsiya tushunchasining mazmun mohiyati, uning ijtimoiy jarayon sifatidagi ahamiyati, ijobiy va salbiy tomonlari haqida so‘z yuritiladi. Urbanizatsiya jarayonining insonlar hayotida o‘rni haqida mulohazalar bayon qilingan.