“TAHDID” FENOMENI VA UNING SIYOSIY JIHATLARI - Shodmonova, Shaxnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada tahdid» fenomeni va uning siyosiy jihatlari, jamiyatning rivojlanishiga taʼsiri, tor maʼnodagi va keng maʼnodagi tahdidlar tahlil qilingan. Maʼnaviyatga qarshi qaratilgan tahdidlarning mohiyati va taʼsirini tez anglab yetishning murakkab jihati, uning ong va dunyoqarash bilan bog‘liqligidir. Inson botiniga joylashib olgan har qanday salbiy taʼsirlardan ozod bo‘lish juda murakkab masala hisoblanadi.