UZAQBAY PIRJANOVNING PEYZAJ LIRIKASI - Bawetdinov, Mukhammeddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada taniqli qoraqalpoq shoiri Uzaqbay Pirjanovning peyzaj lirikasi tadqiq qilingan. Shoir ijodida peyzaj sevgan yor va vatanga muhabbat, hayot qonuniyatlari haqida falsafiy fikrlarini yetkazishda ijodiy usul sifatida faol qo’llanilgan. Shuningdek, tabiatning ma’lum bir unsurlaridan detal yoki ramz sifatida foydalanish Uzaqbay Pirjanov peyzaj lirikasining kompozitsiyasida muhim vazifalarni bajargan.