ОЛИЙ ТАЪЛИМДА ПЕДАГОГ КАДРЛАРНИНГ ИННОВАЦИОН ФАОЛИЯТИНИ ПСИХОЛОГИК-ПЕДАГОГИК ҚЎЛЛАБ-ҚУВВАТЛАШ - Бабаходжаева , Наргиза (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада олий таълим педагог кадрларининг инновацион фаолиятига оид масалалар кўриб чиқилган. Педагогик кадрларнинг профессионал фаолиятида кузатиладиган қийинчиликлар ва тўсиқлар, уларни бартараф этиш йўллари тўғрисида фикр юритилган. Ўқитувчилар фаолиятида вужудга келувчи касбий сўниш ҳодисасининг моҳияти ва сабаблари тавсифланган. Педагог инновацион фаолиятидаги муаммоларнинг психологик моҳиятини очиш, шахснинг инновацион потенциалини фаоллаштириш мақсадига қаратилган махсус психологик-педагогик дастурларларнинг аҳамияти илмий асосланган. Олий таълим педагог кадрларининг касбий инновацион фаолиятга психологик тайёрлик даражасини баҳолаш доирасида ўтказилган тадқиқот натижалари тақдим этилган. Олий таълим муассасаси ўқитувчисининг инновацион фаолияти маваффақиятини таъминлашга қаратилган: ўқитувчи инновацион фаолиятининг ўзига хос хусусиятларини аниқлаш; педагог кадрлари психологик-педагогик қўллаб-қувватлашнинг моҳияти, таркиби ва вазифаларини тавсифлаш; педагог кадрлар инновацион фаолиятини психологик-педагогик қўллаб-қувватлаш моделини ишлаб чиқиш ва асослаш; педагог кадрлар инновацион фаолиятини ва психологик-педагогик қўллаб-қувватлашнинг асосий йўналишларини ишлаб чиқиш ва асослаш; педагог кадрларнинг муваффақиятли инновацион фаолиятини таъминловчи воситалар мажмуасини ишлаб чиқиш каби вазифалар аниқлаштирилган.