INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA HAQORATNING FONETIK VA MORFOLOGIK SATHLARIDA IFODALANISHI - Turgunov, Shuxratjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ingliz va o‘zbek tillarida haqoratli so‘zlarning fonetik va morfologik jihatlari tahlil qilinadi. Haqoratli so‘zlarning fonetik xususiyatlari, ularning talaffuzidagi urg‘u va ohanglar orqali qanday ta’sir ko‘rsatishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, morfologik sathda bu so‘zlarning tuzilishi, qo‘shimchalar orqali hosil qilinishi va ularning semantik yuklamalari o‘rganiladi. Maqola, har ikkala tildagi haqoratli so‘zlarning fonetik va morfologik xususiyatlarini solishtirish orqali ularning o‘xshash va farqli jihatlarini aniqlashga qaratilgan.