ТАЪЛИМ ТИЗИМИДА ЖАЛОЛИДДИН МАНГУБЕРДИ ҲАЁТИ ВА ФАОЛИЯТИНИНГ ЎҚИТИЛИШИ - Нарманов, Феруз (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мақолада ўрта асрларнинг йирик давлат арбоби ва саркардаси Хоразмшоҳлар давлатининг сўнгги ҳукмдори бўлган Жалолиддин Мангуберди фаолиятининг мустақиллик йилларида ўрганилиши натижалари ва унинг таълим босқичларида ўқитилиши билан боғлиқ маълумотлар ёритиб берилади. Жалолиддин Мангуберди фаолияти билан боғлиқ тарихий жараёнлар, унинг саркардалик қобилияти, ватанпарварлик ва ўз она юрти учун кўрсатган фидойиликлари мустақиллик йилларида нашр этилган мактаб дарсликлари маълумотлари мисолида таҳлил қилинади.