YADRO FIZIKASI BO‘LIMLARINI O‘QITISHDA INNOVATSION KOMPYUTER TEXNOLOGIYALARINI QO‘LLASH ORQALI TALABALAR FAOLLIGINI OSHIRISH - Yusupov , Dilmurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Maqolada yadro fizikasi mavzularini o‘qitish metodikasini zamonaviy fan va texnologiya yutuqlari bilan boyitilib, komp’yuter texnologiyalari dasturlari yordamida takomillashtirilib, mavzularni namoyishli tarzda innovatsion texnologiyalar bilan o‘qitilishi talabalar dunyoqarashini zamonga mos holda shakllanishida samarali bo‘lishini tajriba sinov natijalari bilan asoslab berilgan. Shuningdek, barcha turdagi energiya manba‘larini afzal va zaif tomonlarini tahlili asosida talabalarda bugungi yadroviy energetika manba‘larini ustivorligi va yuqori darajada xavfsizligi ta‘minlanganligini ifodalovchi tahliliy jadval tavsiya etilgan.