INGLIZ TILIDAGI REKLAMANING LINGVISTIK XUSUSIYATLARI - Kadirova, Zaynab (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Globallashib borayotgan dunyoda reklama bilan bog'liq masalalar muhimroq bo'lib bormoqda. Reklamaning kompaniya mahsulotlarini targ'ib qilishdagi samaradorligi keng tarqalishiga olib keldi, butun dunyo bo'ylab reklama va bu reklamaning katta qismi ingliz tilidan foydalanadi. Bu turli xil deb hisoblangan reklama ingliz tilining paydo bo'lishiga yo'l ochadi. Reklama uchun ingliz tili juda o'ziga xos xususiyatlarga ega. Lingvistik va diskursiv xususiyatlar reklama ingliz tilining o'ziga maxsus nutq xos janri ekanligini ko'rsatadi. Shunday qilib, ushbu tadqiqotning maqsadi reklama tilini tahlil qilishdir. Reklamaning turli lingvistik va diskursiv xususiyatlarini ingliz uchun aniqlaydi. Shu maqsadda joriy tadqiqot ingliz tilidagi reklama matnlari namunasini tanlab oldi. Ushbu maqola uchun ingliz tilining turli xil asosiy lingvistik va diskursiv xususiyatlarini taqdim etish reklama bilan yakunlanadi.