OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARI NOMLARI LEKSIK-SEMANTIK GURUHINING MA’NOVIY GURUHLARI VA ULARDA YANGI O‘ZLASHMALARNING ISHTIROKI HAQIDA - Nabiyeva, Rushana (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi oziq-ovqat mahsulotlari nomlari leksik-semantik guruhining mavzuviy guruhlari ilmiy fikrlar asosida atroflicha yoritilgan bo‘lib, ushbu mavzuviy guruhlarni boyitayotgan yangi oziq-ovqat mahsulotlari o‘zlashmalari ham tahlilga tortilgan. Shuningdek, gastronomik diskursda paydo bo‘layotgan yangi oziq-ovqat mahsulotlari nomlari mavzuviy guruhlari haqida ham fikr yuritilgan.