MARKAZIY OSIYODA JADID AYOLLARINING PATRIARXAL TUZILMALAR VA MUSTAMLAKACHILIK ZULMIGA QARSHI CHIDAMLILIGI VA QARSHILIGI - G‘aniyeva, Nozanin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Jadid ayollarining hissalari, yutuqlari va bu ayollarning o'z sohalari va jamoalariga ta'siri ko'rsatilgan. Ayollarning jamiyatdagi o'rni va boshqalarni ularning izidan borishga va jins tengligini targ'ib qilishga ilhomlantiradi.Bundan tashqari maqola o'quvchilarning turli tajribalar va jadid ayollar istiqbollari chuqurroq tushunish, ularning noyob hikoyalari va ularning asarlarini ahamiyati yoritishdan iborat. Maqsad talabalarning tanqidiy fikrlash va tadqiqot qobiliyatlarini rivojlantirish, shuningdek, gender muammolari va ijtimoiy dinamikani chuqurroq anglash va turli kontekstlarda ayollar duch keladigan muammolar, ushbu qiyinchiliklarni yengish uchun ishlatiladigan strategiyalar va ularning ta'siri haqida bilishdir.