O‘ZBEK JADID ADABIYOTIDA OVRUPO MADANIYATI TALQINI - Raxmonova, Dildora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada jadid davri adabiyotida Ovrupo madaniyatiga munosabat masalasi tahlil etilgan. Ovrupo madaniyati nima uchun jadid adabiyotining vakillari tomonidan tez-tez tilga olinishi, asarlarida ularning ilm-fan sohasidagi yutuqlari namuna qilib ko‘rsatilishi, Ko‘hna Sharq va Ovrupo qiyosi masalalaridan ko‘zlangan maqsad va sabablar she’riy va nasriy asarlar misolida ochib berilgan.