TA’LIM OLISH HUQUQINING GENEZISI HAMDA UNING YURIDIK TABIATI - Bokiyev, Jahongir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
So‘nggi yillarda jadal rivojlanishga erishgan davlatlarning aksariyatida bunday o‘sishning asosiy sababi sifatida ta’limga davlat tomonidan berilgan e’tibor va yaratilgan imkoniyat deb baholanmoqda. Darhaqiqat kelajak avlod bo‘lgan yoshlarning yuksak bilim, ko‘nikma egasi bo‘lishi yurtning kelajagi, ravnaq topishi uchun juda ham muhim omil hisoblanadi. Yoshlarning bunday salohiyatli bo‘lishida, hech shubhasiz, ta’limning o‘rni salmoqlidir. O‘zbekiston Respublikasida ham ta’limga so‘nggi yillarda alohida e’tibor qaratilib, bir qator muhim hujjjatlar qabul qilindi. Ushbu maqolada ta’lim olish huquqining mazmun-mohiyati, uning yuridik tabiati ochib berilgan.