BO‘LAJAK REJISSYORLARNING KASBIY KOMPETENTLIGINI ADABIY ASARLAR ASOSIDA RIVOJLANTIRISHDA DEBYUT MASHG‘ULOTLARINING AHAMIYATI - Mamatqosimov, Jahongir (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada bo‘lajak rejissyorlarni kasbiy kompetentligini adabiy asarlar asosida rivojlantirishda debyut mashg‘ulotlarining ahamiyati o‘rganilgan bo‘lib, bunda debyut mashg‘ulotini tashkil etishning usullari hamda bo‘lajak rejissyorlarning badiiy taraqqiyot dasturi tavsiya etiladi. Bo‘lajak rejissyorning badiiy taraqqiyot dasturi maqsad va vazifalari va bosqichlari, baholash mezonlari yoritilgan.