HOFIZ XORAZMIY DIDAKTIK QARASHLARINI O‘RGANISHNING HOZIRGI HOLATI - Kurbanova, Shukurjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Hofiz Xorazmiy didaktik qarashlarini o‘rganishning hozirgi holati o‘rganilgan, tadqiq qilingan hamda bu borada uning serqirra ijodining tarbiyaviy, ahamiyatlari, sharq xalqlari tarixiy rivojlanishida shakllangan buyuk insoniy tuyg‘ular chuqur adabiy-teran ruhda e’tirof etilganligi yoritilgan.