O‘QUVCHILARNI VATANPARVARLIK RUHIDA TARBIYALASHNING PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Salimov, Ma’ruf (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada o‘quvchilarda vatanparvarlik tuyg‘usini shakllantirish, vatan va millat oldidagi mas’uliyat, yuksak burch ekanligi haqida so‘z yuritilgan. Shuningdek, yosh avlodni vatanparvarlik ruhida tarbiyalashda zaruriy omillar keltirilgan. Harbiy yetakchi uchun eng zaruriy sifatlar ko‘rsatilgan. Tarbiyaning davlat-vatanparvarlik yo‘nalishlari haqidagi fikr va mulohazalar o‘rin olgan.